Bixie&Friends ruiteropleiding

Heb je nog geen ervaring met paarden en overweeg je een gezellige en leerzame sport waar je je zelfvertrouwen ontwikkelt en nieuwe vrienden maakt? Volg dan onze Starten met Bixie lessen voor starters bij onze gezellige manege. Wij bieden lessen aan voor kinderen vanaf 8 jaar. We laten je rustig kennis maken met de pony’s en paarden, het poetsen en opzadelen en met het paardrijden. Na het volgen van de Starten met Bixie bepaalt de instructeur of de ruiter door kan naar de driekwartierslessen.

Aanmelden Starten met Bixie

Het Starten met Bixie behoort tot de Bixie&Friends ruiteropleiding. Dit is de eerste stap in het volgen van de KNHS ruiteropleiding. Bij aanvang van de eerste les krijg je een Bixie-pakket mee naar huis. Dit pakket bestaat uit een rugzakje met daarin een poster, sokken, het boekje 'mijn eerste paardrijles' en het leerboek 'Paardrijden met Bixie&Friends.' Daarnaast word je lid van de KNHS (€25,75 per jaar) waardoor je ook een Bixie&Friends ruiterpaspoort krijgt, hierin kan je al jouw vorderingen bijhouden. Een aantal keer per jaar zullen we "Bixie Stempel momenten" organiseren. Tijdens deze momenten kan je laten zien dat je over de gevraagde vaardigheden bezit. Als dit zo is, krijg je een stempel. Daarnaast ontvang je ook nog twee keer per jaar het Bixie&Friends magazine thuis op de mat.

Wil je meer lezen over Bixie&Friends? Dat kan! Klik dan op de onderstaande link:

Bixie&Friends

Laarzen en een cap, die je verplicht bent om te dragen, kun je bij ons huren. Verder voldoen rubberen rijlaarzen, een jogging- of rijbroek en soepelzittende kleding.

Let op: na het starterspakket maak je gebruik van je eigen cap en laarzen. De cap dient voorzien te zijn van het veiligheidskeurmerk. Indien je een cap aanschaft, dient deze voorzien te zijn van een CE keurmerk dat voldoet aan Verordening 2016/425.

Hoe je verder een veilige cap herkent kun je lezen bij de Stichting Veilige Paardesport waarbij De Eenhoorn is aangesloten: https://www.veiligpaardrijden.nl/hoe-herken-je-een-veilige-cap/.

Lidmaatschap is verplicht als je op Manege de Eenhoorn rijdt. De kosten hiervoor €135,00 per jaar. 

Bekijk hier alvast wat filmpjes ter voorbereiding van de lessen!

Wil je meer zien? Ga dan naar https://www.bixiekids.nl/bixiefriends/filmpjes/

 

Overzicht cursus Starten met Bixie&Friends

  • Leren poetsen en opzadelen van het paard o.l.v. de instructeur en buddy
  • Vertrouwen ontwikkelen en het veilig leren omgaan met het paard
  • De basis van het paardrijden leren: balans, stap, draf, sturen
  • Bixie&Friends ruiteropleiding
  • Wekelijkse groepslessen van 1 uur, tijdens dit uur poets je en zadel je onder begeleiding je pony

Lestijden en aanmelden Starten met Bixie&Friends

  • Instroming wekelijks mogelijk, stuur voor de mogelijkheden een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag 15.30-16.30 uur
  • Geef je nu op via het onderstaande aanmeldformulier!
  • Afmelden minimaal 24 uur van tevoren via het afmeldformulier op de website

Kosten

  • Ruiter tot 12 jaar EUR 260,-

Aanmelden Starten met Bixie