Onze dressuur- en springinstructeurs zijn gediplomeerd en ervaren, zoals je mag verwachten van een FNRS gecertificeerde vereniging. Wij bieden je een goede ruiteropleiding en leren je alles op het gebied van dressuur, springen en buitenrijden. Daarnaast bieden wij privélessen of losse lessen aan. Afhankelijk van je niveau en wens word je in de juiste les geplaatst.
Wij werken met het ruitervolgsysteem van de KNHS. Onze lessen volgen dit modulesysteem om je stap-voor-stap door te kunnen laten groeien naar een volleerde ruiter. Door regelmatig een deel te nemen aan een F-proef sluit je een module af en ga je door naar de volgende.

In principe gaan onze lessen het hele jaar gewoon door, ook in de zomervakantie en m.u.v. bepaalde feestdagen. Wanneer lestijden door omstandigheden wijzigen, ontvang je een e-mail.

Onze lessen zijn als volgt opgebouwd:

  1. Startercursus (startende kinderen en volwassenen)
  2. Driekwartierslessen (kinderen met F1 en F2 niveau)
  3. Reguliere uurslessen dressuur (beginners, half gevorderde en gevorderde kinderen en volwassenen, vanaf F3 niveau)
  4. Vaardigheidslessen (beginnners vanaf F3-F4 niveau)
  5. Springlessen (doorstroom vanuit Vaardigheid 3)

De niveaus die wij hanteren, omschrijven we als volgt:

Starter: moet poetsen en rijden nog leren / is het nog aan het leren.

Beginner: kan grotendeels en bij de meeste paarden zelf poetsen en opzadelen, sturen, in stap en draf, en alleen of met begeleiding galopperen; F1 tot en met F4

Halfgevorderde: kan in principe alle paarden zelf poetsen en zadelen, en in stap, draf en galop met de hele groep alle paarden onder controle houden; F5 tot en met F11

Gevorderde: kan alle paarden poetsen en zadelen, in alle gangen rijden, en is in staat om zijn paard nagevelijk te rijden en recht te richten; F12 en hoger.