Het Young Leaders Program: leren van het paard!

Aanmelden Young Leaders Program

De KNHS wil jongeren actief betrekken door inspirerende en leerzame programma’s én het stimuleren van netwerken. We streven ernaar een omgeving te creëren waarin jongeren hun passie voor paardensport kunnen ontwikkelen en (bestuurlijke) vaardigheden kunnen verbeteren. Samen met de jeugd willen we bouwen aan een toekomstbestendige paardensport(bond).

Het KNHS Young Leaders Program is een educatief programma dat gericht is op het vergroten van kennis over paarden én op de ontwikkeling van de jeugd op het gebied van sociale, mentale en maatschappelijke vaardigheden. Het programma weet op een speelse manier de link te leggen tussen plezier en onderwijs, tussen vrije tijdsbesteding en het ontwikkelen van maatschappelijk waardevolle kwaliteiten.

Dit programma heeft verschillende niveaus, gericht op verschillende leeftijdsgroepen: van 8 tot en met 25 jaar! Zo is er ook een opleidingstraject speciaal voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar. Dat bevat verschillende inspirerende masterclasses, gericht op besturen en organiseren in de paardensport.

In het programma ga je aan de slag met onderwerpen als; stalmanagement, gezondheid & welzijn, voer, activiteiten en evenementen organiseren, grondwerk & longeren, rondleidingen geven, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer! Naast actief bezig te zijn op jouw vereniging of manege, nodigen wij (de KNHS), jou ook regelmatig uit om kennis en ervaring op te doen op grote regionale/landelijke evenementen. Denk aan de Indoor-Kampioenschappen, de Hippiade en nog veel meer...!

Elke week kom je een middag samen om te werken aan een bepaalde badge. In het Young Leader Program paspoort houden wij alle badges bij.
Inschrijven is voor iedereen dus ook als je geen lid bent! Young Leader Program is elke maandag. Mocht er genoeg animo zijn dan zullen wij ook met een groep werken op woensdag!

 

Sept 2021 2

 

Als deelnemer ga je twee maanden aan de slag met een thema. Na het afsluiten van een thema op niveau 1 t/m 3 krijg je een badge en na niveau 4 een onderscheidingsteken. Bij niveau 4 stroom je uiteindelijk door in het opleidingstraject: "Geef de jeugd een stem!". De behaalde badges en onderscheidingstekens worden bijgehouden in een persoonlijk leerpaspoort. Tijdens het programma word je begeleidt en ondersteund door coaches die door de KNHS en NOC*NSF zijn geschoold en de titel KNHS YLP Basiscoach hebben behaald.

Niveau 1: Helpen
In dit eerste niveau maak je spelenderwijs kennis met anderen ondersteunen, leren met plezier, toewijding ontwikkelen en plichtbesef kweken.

Niveau 2: Uitvoeren         
In dit niveau voer je activiteiten uit waarbij je aan de slag gaat met zorgvuldig en volhardend te werk gaan, samen aan de slag gaan, betrouwbaar zijn, taken plannen, duidelijk communiceren en meedenken.

Niveau 3: Organiseren      
In dit niveau werk je aan gepast communiceren, oplossingsgericht handelen, gedrag controleren, samenwerken, overzicht houden, gedisciplineerd werken en zorg dragen.

Niveau 4: Besturen en het opleidingstraject: "Geef de jeugd een stem!"         
In dit laatste niveau toon je eigen initiatief om je te ontwikkelen in competenties als leiding geven, visie tonen, motiveren, verantwoordelijkheid dragen, organiseren, gedecideerd handelen en coachen. Heb jij veel ambitie en ben je toe aan een uitdaging? Probeer dan geselecteerd te worden voor het opleidingstraject: "Geef de jeugd een stem!". Dit kan uitsluitend als je tussen de 18 en 25 jaar oud bent. Binnen dit traject volg je zeer leerzame masterclasses en kan jij echt iets beteken voor onze prachtige paardensport. 

Meer weten? Kijk dan op de site!

Kosten zijn €125,00 per periode. 

 

young leadership program Manege de Eenhoorn

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren