Wij organiseren regelmatig F-proeven en KNHS wedstrijden waaraan je mee kunt doen. Deze zijn niet verplicht, maar stellen je in staat om je eigen vorderingen opgedaan in de lessen bij te houden en om jezelf te verbeteren.

F-proeven

De F-proeven zijn voor iedereen die lid is van De Eenhoorn of bij een FNRS rijschool rijdt. Je wordt door een KNHS jury beoordeeld. De jury beoordeelt alleen de ruiter, niet de combinatie van ruiter en paard.

Je vorderingen houden we bij middels het ruitervolgsysteem. De F-proeven zijn opgebouwd vanaf F1 tot en met F20 en de moeilijkheidsgraad wordt daarin steeds hoger. In het ruiterpaspoort worden je vorderingen bijgehouden. Als je gemiddeld minimaal een 6 scoort voor alle onderdelen in de proef, verdien je een promotiepunt. Met voldoende punten mag je door naar een volgende klasse en oefenen voor een moeilijkere proef. Ook via MijnKNHS kun je al jouw sportieve prestaties en F-proeven volgen. Er is via de KNHS website een app beschikbaar waarmee je op je mobiel je resultaten kunt inzien. Daar is ook een instructieapp te downloaden waarmee je je kunt voorbereiden op de proef.

Aan de deelname van een F-proef zijn kosten verbonden. Als je niet komt opdagen of afzegd, ben je verplicht het wedstrijdgeld te betalen.

Vanaf 2020 starten we met de Kampioenenbeker. Om in aanmerking te komen, moet je ten minste twee van de drie wedstrijden van jouw niveau meegedaan hebben. Jouw twee hoogste scores tellen we bij elkaar op en diegene met het hoogste eindtotaal is kampioen van dat jaar. We hebben een Juniorenkampioen voor de F1-6 en een Seniorenkampioen voor de F7-20.

Alle F-proeven zijn te vinden op: https://www.knhs.nl/top-sport/disciplines/dressuur/dressuurproeven/f-proeven/

KNHS-wedstrijden

Ook worden er KNHS dressuurproeven B tot en met ZZL georganiseerd op De Eenhoorn. Deze wedstrijden zijn toegankelijk voor leden die tenminste op F10 niveau rijden. Zij kunnen vanaf F10 ook deelnemen aan de B proef. Om mee te doen vraag je eerst een startpas aan bij de KNHS via MIJNKNHS. Bij de KNHS en bij de Eenhoorn kun je hierover nadere informatie krijgen,

Manegeruiters die minimaal op B-niveau rijden mogen in overleg een startpas aanvragen met een van de manegepaarden. Wil je met een van de paarden van de Eenhoorn meedoen? Informeer dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar de mogelijkheden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren