Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

slide-1 kijkend over het weiland
Wij hebben hier alle mogelijkheden
Image is not available
slide-2-in het groen
Contact met de natuur
Image is not available
slide-3 springend paard
Een sportieve manege
Image is not available
slide-4 buitenbak
Alles is aanwezig en meer
Image is not available
slide-5 binnenbak
previous arrow
next arrow

De Eenhoorn is een ruitersportvereniging gevestigd in Diemen. Al onze ruiters zijn lid van de Koninklijk Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS).

Je kunt bij De Eenhoorn leren paardrijden en je ontwikkelen tot een sportieve ruiter. Wij organiseren regelmatig wedstrijden in verschillende disciplines: dressuur, springen en cross.

De lessen worden gegeven door instructeurs die een door de KNHS gecertificeerde opleiding hebben gevolgd.  Bij De Eenhoorn volgen de ruiters het door de KNHS opgezette leerprogramma Paardrijden met plezier. Het programma valt uiteen in 20 niveau’s waarin ook wedstrijden kunnen worden gereden.

Onze vereniging is door de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra gecertificeerd met 4 sterren van de 5.

Bij De Eenhoorn staat het welzijn van de paarden, de veiligheid en de kwaliteit van de lessen voorop! Vanzelfsprekend is het bij De Eenhoorn zeer gezellig!

Afdrukken

LAATSTE NIEUWS

 • Ponykampdagen meivakantie 2022

  Ook in de meivakantie organiseren we weer diverse ponykampdagen. 

  • Dinsdag 26/4
  • Donderdag 28/4
  • Dinsdag 3/5
  • Vrijdag 6/5
  • Dinsdag 10/5

  Alle dagen zijn van 9.00 tot 16.00. Uiteraard ga je lekker paardrijden samen met je vriendinnen! We zorgen voor een gezamenlijk lunch en maken er een leuke dag van.

  Opgeven kan via de website; Evenementen en activiteiten >> aanmelden ponykamp

  Ponykamp 2021

 • CBR 1

  20 maart starten we weer met een nieuwe CBR 1 cursus. (https://www.knhs.nl/paardrijden/paardrijlessen-en-opleidingen/knhs-ruiterbewijs/opleiding-knhs-ruiterbewijs/). Er zijn nog plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in! De cursus kost €105 en zal plaatsvinden op onderstaande data:

  • Zondag 20/3 12.30-14.30 theorie
  • Zaterdag 26/3 13.30-15.30 theorie
  • Zondag 27/3 10.00-12.00 praktijk
  • Zondag 3/4 10.00-13.00 Examen

  Je kan meedoen aan CBR 1 wanneer jij minstens F4 niveau bent. Opgeven kan nog via de website.

  Cazimir

 • Workshop Houding en Zit

  De workshop Houding en Zit afgelopen najaar was een groot succes! Daarom organiseren wij deze workshop in 2022 nog een keer. Helaas was de fysiotherpeut op 6 maart ziek, dus hebben we de workshop verplaatst naar 27 maart. Er zijn nog enkele plekjes vrij, dus geef je snel op!

  Wil jij beter leren doorzitten, benen stiller houden, rechterop zitten en je handen stiller kunnen houden? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

  De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met fysiotherapeut/manueel therapeut Susanne Jens van Sportrevalidatie Hilversum. Susanne is ook flexchair ruitertrainer en gespecialiseerd in de houding en zit van de ruiter.

  Tijdens de workshop ga je in tweetallen een uur aan de slag. Het eerste halfuur bij Susanne op de flexchair (15min pp, waarbij je meekijkt met elkaar) en het tweede gedeelte te paard onder begeleiding van Annemarie ten Tije.

  De kosten zijn €48 voor ruiters onder de 18 en voor ruiters boven de 18 €55. De inschrijving verloopt online. Hierbij kan je aangeven welk tijdstip jouw voorkeur heeft (tussen 12.00u en 17.00u). Aanmelden kan vanaf F5 niveau.

 Contactgegevens

Manege de Eenhoorn
Landlust 3
1111 HP Diemen
Email: info@manegedeeenhoorn.com
Tel: 020 - 695 3161

Algemene informatie

Kwaliteit en veiligheid

Privacy Verklaring

Lesvoorwaarden

Social Media

facebook col /Manege de Eenhoorn

Rookvrije locatie

 liggend logo rv

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren