Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

slide-1 kijkend over het weiland
Wij hebben hier alle mogelijkheden
Image is not available
slide-2-in het groen
Contact met de natuur
Image is not available
slide-3 springend paard
Een sportieve manege
Image is not available
slide-4 buitenbak
Alles is aanwezig en meer
Image is not available
slide-5 binnenbak
previous arrow
next arrow

De Eenhoorn

De Eenhoorn is een ruitersportvereniging gevestigd in Diemen. Al onze ruiters zijn lid van de Koninklijk Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS).

Je kunt bij De Eenhoorn leren paardrijden en je ontwikkelen tot een sportieve ruiter. Wij organiseren regelmatig wedstrijden in verschillende disciplines: dressuur, springen en cross.

De lessen worden gegeven door instructeurs die een door de KNHS gecertificeerde opleiding hebben gevolgd.  Bij De Eenhoorn volgen de ruiters het door de KNHS opgezette leerprogramma Paardrijden met plezier. Het programma valt uiteen in 20 niveau’s waarin ook wedstrijden kunnen worden gereden.

Onze vereniging is door de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra gecertificeerd met 4 sterren van de 5.

Bij De Eenhoorn staat het welzijn van de paarden, de veiligheid en de kwaliteit van de lessen voorop! Vanzelfsprekend is het bij De Eenhoorn zeer gezellig!

Afdrukken

FNRS

Wij zijn lid van de FNRS

Wij zijn aangesloten bij branchevereniging FNRS omdat wij hiermee gesteund worden met advies, collectieve voordelen en concrete producten bij onze professionele bedrijfsvoering. De FNRS zorgt er in Nederland voor dat belangen van hippische ondernemers, met een manege zoals die van ons, behartigt worden.

Met ons FNRS-lidmaatschap voldoen wij aan de minimale eisen voor kwaliteit, veiligheid en welzijn van mens en paard op ons bedrijf. Hierdoor kun jij erop vertrouwen dat wij onze zaken goed voor elkaar hebben.

Kwaliteit

De kwaliteit op ons manege wordt gewaarborgd door een regelmatige kwaliteitskeuring. Hierbij wordt gecontroleerd of wij de juiste papieren bezitten om wet- en regelgeving na te leven. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt er gekeken of het op onze manege schoon, netjes en comfortabel is voor iedereen. Daarnaast zijn onze instructeurs allemaal in het bezit van een diploma om les te mogen geven.

In deze video geven we uitleg hoe ruiters het beste een bedrijf kunnen kiezen dat bij ze past en waarom het verstandig is om te kiezen voor een bedrijf dat is aangesloten bij de FNRS.

Veiligheid

Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Als lid van de FNRS kunnen wij aantonen te voldoen aan strenge veiligheidseisen. FNRS werkt daarvoor samen met de Stichting Veilige Paardensport. Op deze manier kan jij op een veilige manier bij ons (leren) paardrijden. Het bewijs voor het voldoen aan deze veiligheidseisen herken je aan het blauwe FNRS-bord en het oranje-witte bord van de Stichting Veilige Paardensport.

In deze video leggen we uit welke veiligheidsregels er gelden en waar ruiters op moet letten als ze willen beginnen met paardrijden.

Welzijn

Gezonde en gelukkige paarden zijn de basis voor onze manege. Het werken met dieren brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zeker nu paardenwelzijn in de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt daarom extra op welzijn gelet. Hierbij wordt gekeken naar voermanagement, de gezondheidstoestand van onze paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en vrije beweging.

In deze video leggen we uit wat paardenwelzijn inhoudt en dat dit bij FNRS-bedrijven altijd goed voor elkaar is.

Samenwerking FNRS-KNHS

Doordat de FNRS samenwerkt met de sportbond, de Koninklijke Hippische Sportfederatie (KNHS), worden onze leden ook lid van de KNHS. Door deze samenwerking ben je aanvullend verzekerd via een collectieve ongevallenverzekering. Ook kan je deelnemen aan F-proeven en de bronzen en zilveren ruiteropleidingen van de KNHS. Daarnaast ontvang je twee keer per jaar het magazine Paard&Sport en krijg je interessante ledenkorting op ruitersportartikelen en evenementen. Onze jongste leden t/m 12 jaar ontvangen twee keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de deurmat.

Afdrukken

Informatiefilmpjes

Informatiefilpmjes

Op deze pagina kunnen jullie verschillende informatiefilmpjes vinden.

Voorbereiding rijden

In onderstaande video laten we zien hoe je een paard moet opzadelen

In onderstaande video laten we zien hoe je correct moet op- en afstappen

 

Verzorging

In onderstaande video laten we zien hoe je veilig een paard uit het weiland haalt.

In onderstaande video laten we zien hoe je een paard kan invlechten.

 

Dressuur

In onderstaande video laten we zien hoe je correct een volte rijdt. We laten een volte 20m zien, een volte 15m en een volte 10m.

In onderstaande video laten we zien hoe een correct gereden gebroken lijn eruit ziet.

 

Springen

In onderstaande video laten we zien hoe een 4 jarige paard voor het eerst laat kennis maken met het springen van hindernissen.

In onderstaande video laten we zien hoe de verlichte zit boven de hindernis eruit hoort te zien.

 

Eigenschappen

 

Harnachement

Wil je meer leren over het harnachement? Kijk dan onderstaande video, daarin leggen we de verschillende onderdelen van het hoofdstel en zadel uit.

 

Longeren

In onderstaande video laten we zien hoe je een paard longeert.

In onderstaande video laten we zien hoe je een paard longeert met een bijzet.

Afdrukken

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie (lesgeld) en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Voor het paardrijden bedraagt het bedrag dat beschikbaar wordt gesteld €600. Omdat de werkelijke kosten hoger liggen, vragen wij een kleine eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van het type les waarin de ruiter gaat rijden. 

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur

 

Afdrukken

LAATSTE NIEUWS

 • Manege de Eenhoorn is opzoek naar stalmedewerker

  Vereniging manege de Eenhoorn is een mooi, dynamisch en groeiende 4-sterren FNRS manege waar op dit moment 40 paarden staan die wekelijks ruim 400 enthousiaste ruiters ondersteunen bij de rijlessen. Er worden zoveel dressuur als springlessen gegeven. De ruiters zijn zeer verschillend in zowel leeftijd als ervaring. Op onze manege staan het welzijn van de paarden en klantvriendelijkheid bovenaan. De werkzaamheden op de manege worden uitgevoerd door een team bestaande uit stalmedewerkers, instructeurs en een aantal vrijwilligers. 

  Per 1 januari 2023 zijn wij opzoek naar een nieuwe enthousiaste stalmedewerker. 

  De activiteiten van een stalmedewerker op onze manege zijn:

  • paarden van en naar de paddocks brengen. Dit geldt met name in de winter
  • paarden van het land halen. Dit heeft betrekking op de zomermaanden
  • voeren van de paarden
  • uitmesten en opstrooien van de stallen
  • schoonmaken van de paddocks
  • schoonhouden van het terrein
  • assisteren bij bezoek van de dierenarts en de hoefsmid, als dit noodzakelijk is
  • het bijhouden van het harnachement
  • begeleiden van de ruiters tijdens het voorbereiden op de les en de afhandeling na de les, en
  • bakken vlakken.

  De werkzaamheden op onze stal worden vergemakkelijkt door onder meer het gebruik van shovel en trekker. Mocht je dit nog niet onder de knie hebben, dan leren we je dit graag. Het hebben van een BHV-certificaat is een pre, maar ook hierin worden cursussen aangeboden op stal. 

  Indien je belangstelling hebt om naast de activiteiten die hierboven worden genoemd ook in de toekomst les wilt gaan geven maar je hebt nog geen Orun-instructie diploma, neem dan ook contact op met de manege om de mogelijkheden te bespreken.

  Vind je het fijn om in een team samen te werken maar het werk ook zelfstandig kan doen, houd je van aanpakken, heb je ervaring met paarden en vind je het bovendien geen probleem om in te springen waar nodig, dan zien we jouw reactie graag tegemoet.

  Het is mogelijk om zowel een parttime als een fulltime arbeidsverband aan te gaan.

  Heb je vragen? Neem dan contact op. Je kan een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Weekend hulpen gezocht!

  Om alles op de manege draaiende te houden, zijn wij dringend opzoek naar personen die ons
  kunnen helpen bij:
  - het verzorgen van de paarden op zaterdag en zondag;
  - kunnen helpen bij het op- en afzadelen van de paarden;
  - bardiensten kunnen draaien op zaterdag.


  Ben je tenminste een halve dag beschikbaar en lijkt het je leuk om ons te helpen, stuur dan een
  mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Weekend hulpen gezocht

 • Ruitergewicht

  Na veel wikken en wegen is het maximum ruitergewicht vastgesteld op 95 kg. In de huisregels
  hebben wij de volgende richtlijnen opgenomen:
  - 50kg voor het berijden van een pony tot 1,35m;
  - 70kg voor het berijden van een pony/paard tot 1,60m;
  - 95 kg voor het berijden van een paard groter dan 1,60m.
  Voor ruiters boven de 95kg hebben wij helaas geen paarden ter beschikking.

  Vanaf 1 januari 2023 zullen wij een indeling bekend maken van de paarden en pony’s aan de hand
  van de bovenstaande richtlijnen.

 Contactgegevens

Manege de Eenhoorn
Landlust 3
1111 HP Diemen
Email: info@manegedeeenhoorn.com
Tel: 020 - 695 3161

Algemene informatie

Kwaliteit en veiligheid

Privacy Verklaring

Lesvoorwaarden

Social Media

facebook col /Manege de Eenhoorn

Rookvrije locatie

 liggend logo rv

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren