Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Slider

Driekwartierslessen

Heb je als kind de starterscursus gevolgd? Dan stroom je in overleg met je instructeur door naar een driekwartiersles. Je bent al een beetje gewend aan de omgang met paarden en kunt de paarden poetsen en opzadelen met steeds minder hulp. Ook heb je nu je balans op het paard meer onder controle en ervaring met stap, draf en sturen. Deze lessen zijn met maximaal 8 paarden en wat vermoeiender voor kinderen en duren daarom 45 minuten. In deze lessen ben je geen starter meer, maar een beginner.

Goed en verantwoord paardrijden is eigenlijk een constante wisselwerking van informatie tussen ruiter en paard; als ruiter moet je leren voelen hoe een paard beweegt en daarop inspelen. Daar komt bij dat elk paard weer anders beweegt en daarom rijd je elke les op een ander paard. De oefeningen die we in de driekwartierslessen doen zijn een middel om balans, evenwicht en co√∂rdinatie te verbeteren. Een ruiter die niet in evenwicht zit en niet met de beweging van het paard mee kan gaan, stoort de gang en de houding van het paard. Een ruiter die daarentegen goed in balans zit en soepel met de beweging mee kan gaan, stimuleert zijn paard om zijn rug goed te gebruiken wat resulteert in vloeiende bewegingen van het paard. Het paardrijden wordt daarmee nog leuker en je beleeft er steeds meer plezier aan. Later ga je ook leren galoperen. Voordat je in galop mag leren rijden, moet je de stap en draf echt goed beheersen. Ook kijken wij of jijzelf toe bent aan galop en het aandurft. Als je het leuk vindt, kun je meedoen met F1 en F2 proeven om zo je rijvaardigheden en kennis (manegefiguren en rijbaanregels) te testen. Dit gaat in overleg met je instructeur. In de kantine is het FNRS handboek "Leer Paardrijden met Plezier" te koop, waarin alle FNRS proeven te vinden zijn met de bijbehorende theorie. Verder staat er veel informatie in over het paardrijden, veiligheid en andere dingen die belangrijk zijn om te weten. De instructeur zal je hierover verder informeren.

Heb je als volwassene het starterspakket gevolgd en wil je verder leren paardrijden dan stroom je, in overleg met de instructeur, door naar de reguliere uurslessen voor volwassenen. Er zijn lessen voor lagere en hogere niveaus om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Overzicht driekwartierslessen

 • verbeteren van basisrijvaardigheden (balans, stap, draf, sturen) en verhogen van vertrouwen
 • als je er klaar voor bent oefenen met galop
 • F1 en F2 niveau
 • zelf je paard halen, poetsen, opzadelen. Hiervoor kan je hulp vragen aan de buddy
 • gediplomeerde instructeurs
 • maximaal 8 paarden per lesuur
 • 45 minuten lessen middels kwartaalabonnement
 • je kunt kiezen voor 1x of 2 x per week lessen

Inschrijven en lestijden driekwartiers-lessen

 • wekelijks instromen mogelijk
 • de instructeur geeft na afronding van het starterspakket aan of je door kunt naar de driekwartierslessen of meld je aan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • inschrijven via papieren aanmeldformulier (bij de bar)
 • maandag en donderdag: aanvangstijd 17.00 uur, dinsdag: aanvangstrijden 16.30 en 17.15 uur, woensdag: aanvangsttijd 15.00 uur, vrijdag: aanvangstijd 17.00 en 17.45 uur
 • half uur voor lesaanvang aanwezig om paard te poetsen en op te zadelen
 • afmelden minimaal 24 uur van tevoren via dit formulier

 

 Contactgegevens

Manege de Eenhoorn
Landlust 3
1111 HP Diemen
020 695 3161

Algemene informatie

Kwaliteit en veiligheid

Privacy Verklaring

Social Media

facebook col /Manege de Eenhoorn

Rookvrije locatie

 liggend logo rv

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Keurmerken

fnrs4sterren FNRS

sbb beeldmerk SBB Erkend leerbedrijf

logo knhs    KNHS

logo veilig rijden   STG Veilig rijden

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren